(In Danish)
BRUGERUNDERSØGELSE
Jeg bliver glad, hvis du krydser den checkbox af, der matcher din mening bedst:
     Det her er en feeed side 8)
     Den er da okay :|
     Jeg kunne ikke bruge indholdet til en dyt!
     Hverken eller...
Kan du overtales til at uddybe din mening, eller har du gode idéer til, hvordan siden kan forbedres, må du endelig :)
Store fødder er et mas, når det gælder fikse damesko og -støvler. Jeg ved det, for mine fødder er en breeeed 42.
Nedenfor finder du en kommenteret liste over skomærker og -butikker, som jeg håber kan være en hjælp i jagten på damefodtøj i store størrelser! Tøv endelig ikke med hvis du har yderligere erfaringer at dele med os andre :)
Du er også meget velkommen i vores gruppe Kvindelige Storfødder (aka footbook) på facebook.
Fødder
 
Nyheder siden 12. november 2012
DØGNPOST: Når jeg køber sko over nettet, får jeg dem sendt til en døgnpostvæg, så jeg kan hente pakken præcis, når det passer mig! Læs mere om Post Danmarks døgnpostservice her :)
Størrelsesomregning? Måske kan du bruge skemaet nederst på siden her.
Store fødder i pressen...
[Epn.dk, 2. januar 2010] Oops, ikke mere pizza til mig!
[EkstraBladet, 22. oktober 2008] Og Paris prøver ikke at skjule det!
[TV2/Nyhederne, 4. august 2008] Paris Hilton bruger også størrelse 42+...
[Avisen.dk, 12. april 2008] Lise-Lotte bruger størrelse 43 i sko.
[Avisen.dk, 12. april 2008] Danskernes fødder vokser også!
[SvD, 2. marts 2008] Svenskernes fødder vokser.
Her kan man simpelthen bestille alle de andefødder, man måtte drømme om :) De har skam også et fint udvalg hos Knulp.
Har netop været i Søstjernen for voksne (ligger lige over for Irmaen i begyndelsen af Willemoesgade, Østerbro), hvor jeg købte de fineste kernelædersandaler fra Angulus!! De laves desværre kun til størrelse 41 - men dem kunne jeg på mirakuløs vis sagtens have mine tæer i! Tror ikke, jeg har haft et par sko i størrelse 41, siden jeg var 10! Det må være den gode pasform :) Kan varmt anbefale bredfødder at aflægge butikken en visit - hvor man i øvrigt også får en meget sød og engageret betjening!
Hos Knulp har de også et fint udvalg af Angulusser :)
Ann Vinther har åbnet en super fin butik, hvor hun sælger sko til store kvindefødder! :)
Bamsestøvler
I min desperate jagt på smarte vinterstøvler i stor størrelse har jeg endelig fået øjnene op for de nuttede bamsestøvler!
De har et fint udvalg af ægte australske bamsestøvler hos Butik Lea og hos Nordstrom.
Basta Cosi sælger søreme feminint fodtøj helt op til størrelse 46!! :P
Mange af Birkenstocks sandaler fås i store størrelser og kan faktisk være et udmærket indslag i sommergarderoben. Du finder en hel butik på Østerbrogade, og hos Tobias Mayer har de også et godt udvalg i webshoppen!
Brandos lader faktisk til at have en del i store størrelser? :)
Jeg har købt de her snørebåndsstøvler fra Camper, og jeg er simpelthen SÅ glad for dem!! Man går vildt godt i dem :) Og de er faktisk også lidt smarte til nederdel!
Man kan finde et super fint udvalg af Camper i Frogeye i Blågårdsgade på Nørrebro!
Blandt onlinebutikker synes jeg, at Raffaello Network har et stort udvalg af Camper - og hos Logo i Norge finder man også et hav af dem! - Og hos Knulp :)
Sonja Labo anbefaler: Super lækre specialsyede sager!
Netsalg. Har ikke selv prøvet at handle med dem.
Lena Wienecke Andersen anbefaler: Da jeg var i NY i foråret, var jeg i TALL SIZE SHOES - det ser ud til, at de og en anden skobutik er gået sammen om netbutikken Claro Shoes! Det var så fascinerende at være inde i en butik, hvor man kunne tage alt ned fra hylderne og passe det (eller også var det for stort!!). Fandt de vildeste røde støvler, som jeg nok højst skal have på til en udklædningsfest - men jeg måtte have dem!!
** Det lader til, at webbutikken er lukket?! :/
Mette Skovshoved anbefaler: På Gl. Kongevej 161 på Frederiksberg ligger Crazy Company, som blandt andet sælger Gidigio sko. Dér har jeg lige købt et par flotte snørestøvler til min kræsne teenager. De er store og brede i størrelsen og samtidig smarte - en 42 svarer nærmest til en 43 - jubiii! Vi blev skrevet op på en "sidste nyt i store størrelser"-liste og blev lovet en sms næste gang, der er nye varer i butikken.
Gitte Jul anbefaler: Duoboots fører støvler op til størrelse 43. Tricket her er, at du måler din læg og bestiller støvlen i din størrelse og med dit lægmål. Voila, støvler der passer i skaftet. Har dog ikke bestilt støvler derfra endnu.
Jeg synes, det er lidt sjovt med de dér tåsko :) Man kan købe dem online hos for eksempel Alun.dk.
Silje Hvid Jørgensen anbefaler: Hos French Sole sælger de yndige ballerinasko i alle farver og mønstre og i store størrelser :)
Jeg har netop været inde på siden selv! Nøj, hvor er de bare fiiiine! Og findes helt op til størrelse 44?! :O Prøv selv at se!!
Tænk, Gabor laver faktisk damesko helt op til størrelse 44! :) Gabor sko sælges flere steder, blandt andet hos Skowolter, Ann Vinther og Madame Sko, men i særdeleshed også hos Gabor Sko på Kongens Nytorv, hvor de har samlet de store størrelser på en særlig væg. Her fandt jeg simpelthen et par super fine sorte bedstemorsko (ment på den gode måde) med en lille hæl og god plads til tæerne! 8] Viiiiildt!
Michaéla Noulund skriver: Jeg åbner butikken Giant Shoes på Søborg Hovedgade 69 den 1. oktober 2009! Det bliver en skoforretning kun med store størrelser :) Damersko i størrelserne 41-45 og herresko i størrelserne 47-51.
Maria Lindegren anbefaler: Der findes en rigtigt god skoforretning i Stockholm, i den gamle by (Gamla stan), kun størrelse 42 til 45 i damesko. Køber sko hver gang, jeg har vejen forbi. Det er også muligt at bestille sko fra hjemmesiden :)
Jeg må altså lige anbefale græske lædderklipklapper til sommergarderoben! 8) Perfekt alternativ til Havaianas, når man gerne vil føle sig lidt finere. Klik rundt og se deres mange andre smukke sommersandaler også! Og betjeningen er simpelt hen så hyggelig...
Jeg har netop været på besøg i Hallgrens Sko i Købmagergade og kunne konstatere, at der bestemt var muligheder dér! Især de her lange, andefodsformede kernelæderstøvler med rågummisåler vakte min begejstring! De kommer med for og i størrelse 42 om nogle uger - så må jeg lige forbi og prøve :) Synes faktisk også, at sådan et par ankelandefødder kunne være lidt sjove at have :D
** Hallgren er desværre lukket :/ Så nu må man købe sine andefødder et andet sted...
Havaianas-klipklapper er såååå fine og er meget, meget slidstærke - det er nok ikke uden grund, at de koster det tidobbelte af Matas-klipperne! Man finder stativer med Havaianasser i en del butikker - men hvis man hellere vil have dem bragt, har de et lille udvalg hos blandt andre E-shoes og Planet Sports. Jeg har faktisk mange farver efterhånden - blandt andre et par røde og et par beige med blå remme - er glad for dem :P
Butik med store sko i Ryesgade i Århus!
Merete anbefaler: Her finder man et kæmpe udvalg i sko og støvler i op til størrelse 47. Skoene koster nok i gennemsnit 900 kroner, men kvaliteten er også i top.
Mie Lund Hansen fortæller, at der også ligger en filial i gågaden i Odense :)
** Hov - hjemmesiden er helt tom - nogen, der ved, om de mon er lukket?! :/
Gitte W. anbefaler: Jeg har fundet mange lækre og smarte sko i Istedgade! De har også online shop.
Butik på Frederiksberg med mange muligheder i størrelse 42+ ser det ud til :P For eksempel de her sorte sko med hæl er da flotte :)
Mette Skovshoved anbefaler: Vi var forbi H.C Ørstedsvej hos Kaj Larsen og Søn, og selvom junior først var lidt loren ved udvalget, endte det alligevel med, at vi fandt et par søde sko. Betjeningen er udsøgt, og de har sko helt op til størrelse 45.
Louise Friis Kragelund anbefaler: Super sted! Lidt anderledes, og så tør de købe hjem i str. 42! - Og kvaliteten er rigtig god! Ligger i Aalborg...
Netsalg. Har ikke selv prøvet at handle med dem.
Charlotte Nielsen anbefaler: Skobutikken Kgs Nytorv Sko på Kongens Nytorv har sko op til størrelse 43, måske endda 44? Det er i øjeblikket mit favoritsted! Jeg bruger selv størrelse 42 - 42½.
Lena Wienecke Andersen anbefaler: Kan anbefale Knulp i Stockholm; man kan også handle med dem over nettet :)
Har fået sådan et par Pac Boots... de er baaaare gode at have på, og man fryser baaaare ikke :) Og faktisk ser de ikke meget større ud end dem i størrelse 38!!
Orv, designersko i store størrelser?! :O
Se for eksempel de her smukke sølvsandaler!
Lena Wienecke Andersen anbefaler: Faktisk er det en butik med tøj til høje kvinder, men de udvider støt med sko. Jeg handler hos dem hver gang jeg er i England - og har også handlet postordre hos dem nogle gange, helt smertefrit (dog lidt dyrt).
Har ikke selv besøgt butikken endnu.
Gitte Jul anbefaler: Har et stort udvalg af pæne sko og støvler. De anviser også, hvor bred skoen er.
MIAMAN.COM er et nyt fantastisk firma, der har specialiseret sig i smukke sko til kvinder med fødder i størrelse 41-45! Jibiiii! :D
Du kan nyde og købe de store, vidunderlige sko i webshoppen, og så er der søreme også en fin blog, man kan følge med i.
Etolrap anbefaler:
Den engelske kæde Next har FEDE sko - vi taler virkelig moderne sko, som skoene hos for eksempel Bianco Footwear. Alle deres sko går op til størrelse 43, og mange af dem har endda wide fitting i skafterne. Next er at finde på Strøget skråt over for Jorks Passage samt i Hundige Storcenters Waves. Sådan her gør du...
1. Gå ind på Next og find de sko, du gerne vil bestille.
2. Gå herefter ind i forretningen og bestil dem (husk skoenes sekscifrede varenummer).
3. Betal så.
4. Kom igen 10 dage senere og hent/prøv skoene. Passer de dig ikke, kan du få pengene tilbage indenfor 28 dage regnet fra bestillingsdatoen.
Nordstrom ser ud til at have et rigtigt stort og lækkert udvalg - en søgning på størrelse 11 gav i hvert fald mange sider!
Så har Lise-Lotte fået gang i sin web-sko-biks!! :) Kig forbi og se blandt andet det fine udvalg af ballerinaer!
Pia anbefaler: I Helsingør har Olise størrelse 42 i nogle modeller, men desværre bliver de meget hurtigt udsolgt.
Det største udvalg jeg har set :) Har løst mange skokriser dér!! Er du københavner, så går for eksempel 150S lige til døren fra Nørreport station.
Synes bare, det er temmelig ærgerligt, at de ikke har gjort et større nummer ud af deres hjemmeside. Det er da oplagt at lave en indbydende præsentation af alle sko og størrelser dér! Ikke mindst fordi forretningen jo ligger en smule afsides... hvis man ikke lige bor i Nærum. Jeg melder mig gerne som webmaster ;)
Planet Sports har da et ret okay udvalg af blandt andet Havaianas-klipper? 8)
Orv, de her sorte sko med lille hæl er da ret fine! :P Fransk netbutik med sko helt op til størrelse 48! Og de sender efter sigende gerne til Danmark :)
Shoes and the City
Skobutik på Gammel Kongevel med sko helt op til (og med) 43! :)
Ida anbefaler: Ser ud til at være en dejlig butik, der også har et godt udvalg. Det store plus er, at den ligger væsentlig tættere på centrum end Perfect Sko i Nærum :)
** Shoes and the City er vist desværre lukket! :(
Dette er en tysk side, men der er heldigvis billeder! Siden er fundet af Rikke Roikjær.
En del i størrelse 42. Spottede for eksempel lige et par sorte Fransi-støvler, der minder meget om mine sorte Billi-Bi-støvler fra forrige år :)
Dorte, Sko-Sko.dk anbefaler: I vores butik køber vi alt ind i størrelse 42 og i 43, hvis det findes. Enkelte mærker, f eks. Camper, har ikke alt i 42, men i mange af modellerne er 41 så stor, at den er OK. Det vil stå ved den enkelte sko - og det er mig selv, som er en størrelse 42, der prøver, så jeg står inde for det! Udover vores netsalg har vi åbent i vores fysiske butik hver dag. Mandag til fredag 15-18 og lørdag, søndag og helligdage 11-14.
Netsalg. Har lige bestilt de her sorte støvler. Har nu også returneret støvlerne :( For smalle i foden og for brede i læggen! Suk...
Skowolter har et pænt udvalg af Gabor :)
Kirsten Salin anbefaler: Kig rundt i min nye webshop Smallarge.com, hvor vi sælger sko i både store og små størrelser! Jeg har lige været i TV2 Fyn, indslaget kan ses her.
Mie Lund Hansen kan berette, at Star Sko på Fyn har en hylde med store damesko :)
Netsalg. Har ikke selv prøvet at handle med dem.
Nina Zoë Jørstad anbefaler: Jeg kan anbefale Store Sko I Oslo, Norge. De har godt utvalg både for menn og kvinner. Utvalget er størst i store størrelser for smale eller vanlige føtter, men er likevel besøket verd for brede føtter.
En hollandsk onlineshop med et, så vidt jeg kan bedømme, rigtigt godt udvalg :) Synes for eksempel, at de her sorte ballarinaer er søde - og de fås tilsyneladende helt op til størrelse 46!! Og de her sorte støvler er da også lækre!
Gitte Jul anbefaler: De har et stort udvalg af lækre sandaler, fede støvler (i vinterperioden) og masser af pumps og sko generelt. De har også et lille udvalg af wide-fittings. UK str. 9-11.
Har netop købt de lækreste brune Vagabondsandaler - så fine er de! Og sidder super godt på fusserne! :P Jeg fandt dem hos Shoes by Shoes.
Størrelsesskema Er du i tvivl om din skostørrelse på en udenlandsk skala? :) Måske kan du bruge det her skema så:

Europa USA UK Japan
35 5 21
35½ 3 21½
36 6 22
37 4 22½
37½ 7 23
38 5 23½
38½ 8 24
39 6 24½
40 9 25
41 7 25½
42 10 26
43 10½ 8 27
44 12 28
45 13 10½ 29
46½ 14 11½ 30
48½ 15½ 13 31

Tallene er plukket fra dette skema.
Becksöndergaard